Projecten

Projecten van A tot Z

FCPS verricht projecten binnen de dranken-, voedingsmiddelen- en zuivelindustrie met betrekking tot hygiënische productieprocessen. Van complete fabrieken tot optimalisaties en vervangingen. We pakken de volledige systeemintegratie op: projecten van ideevorming, engineering tot en met inbedrijfstelling en oplevering. FCPS levert de componenten, de mechanische & elektrische installatie en de automatisering. Bij ieder project werken we alleen met échte specialisten, zowel binnen ons eigen bedrijf als bij onze partners. Vakmensen die onze uitgangspunten delen. FCPS werkt onder andere met de volgende functies binnen projecten:

  1. Constructeur/tekenaar
  2. Proces engineer
  3. Automatisering engineer
  4. Projectmanager

Technologieën

  • Homogeniseren
  • Concentreren, zoals indampen en membraanfiltratie
  • Sproeidrogen, vriesdrogen en agglomereren
  • Mengen van vloeistoffen en poeders
  • Doseren in vloeibaar en vaste vorm
  • Verhitting: Pasteuriseren en steriliseren
  • Scheidingstechnologieën: Centrifugeren, membraanfiltratie (RO, NF, UF, MF) en ionenwisseling
  • Fermentatie en hydrolyse
  • Poeder transport en opslag
  • Cleaning In Place (CIP)
  • Utilities: IJswater, proceswater, stoom en perslucht
  • Afvalwaterzuivering en afvalverwerking

Normen en regelgeving

Binnen de voedingsmiddelen en pharma industrie hebben we te maken met een steeds strengere wet- en regelgeving. Wij zijn dan ook bekend en betrokken met de huidige normen en richtlijnen, zoals de EHDG richtlijnen. De lassers waar wij gebruik van maken zijn gecertificeerd volgens de EN-ISO 9606-1 (EN287-1).

 

Levering componenten

Mechanische installatie

Elektrische installatie

Automatisering

Engineering

De werkwijze van FCPS

Bij ieder project werken we met echte specialisten, zowel binnen ons eigen bedrijf als bij onze partners. Vakmensen die onze uitgangspunten delen.

Offerte aanvragen
1

Ideevorming

2

Engineering

3

Realisatie

4

Inbedrijfstelling

5

Nazorg